Jaskan logo
Orvokki ja Jaakko Harjuvaara
Koulut ja
työura
Sota
lapset
Puheet, kirjat
haastattelut
SUKU
kuvia/sanoja
Taivaan
kotiin
LAPSET Luonto
ilmasto
Järvenpää
historiaa
Harrastukset
reseptit
Puheita Koulut ja
työura
PRIDE - KULKUE Helsingissä 2.7.2022

Sivustot näkyvät parhaiten TIETOKONEELLA tai TABLETILLA
- mobiilikäytössä kuvien latautuminen saattaa kestää...


pride

Pride 2022
Youtube videokooste.

Terveisiä Tuomiokirkon portailta.

En ole koskaan ollut näin rauhallisessa ja mukavassa joukkokokoontumisessa - suomalaisessa, ei yhtään juopunutta, ei alkoholia missään, vain 3 näin tupakoivan...iloisia tavallisia ihmisiä.
Jos kerron, kuvailen vielä sitä valtavan joukon tunnelmaa...
- me saamme elää
- meitä on paljon
- meidän ei tarvitse piileskellä, salailla itseämme
= ILO elämästä

Myöhemmin vielä kotona mietin sitä iloista, rauhallista, juhlan vaikutelmaa - käsinkosketeltavasti poikkesi kaikista isoista tapahtumista - ja oli hyvä mieli iltaan asti niinkuin on aina, kun on ollut tavallisuudesta poikkeava hyvä ja kiva päivä.

Kirkko on ollut 20v jäljessä ajastaan - mutta muutos on meneillään, Espoon piispa Kaisamari Hintikka ja Turun piispa Mari Leppänen ja arkkipiispa Tapio Luoma ovat vaikuttamassa muutosta kirkossa... jo edelliselle Pridelle arkkipiispa Luoma lähetti yhteisen tervehdyksen eläkkeelle siirtyneen emeritusarkkipiispa Kari Mäkisen kanssa.

- se ei ollut mielenosoitus
- se ei ollut remuava 'jääkiekkojuhlan' tms. joukkokokoontumisen tilanne
- VAAN iloinen ja rauhallinen juhla
- ei huudeltu iskulauseita - niinkuin mielenosoituksissa, lakkokulkueissa tms...
- hyvän oloinen kaikkien - perheiden, aikuisten ja nuorten, lasten juhlamarssi Helsingin ydinkeskustan halki Kaivopuistoon keskikesän maisemaan.

Näitä terveisiä laitoin Whatsapissa monille tutuille.

Ainoat iskulauseiden huutajat olivat Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kulmassa muutama henkilö:"Tehkää parannus, tehkää parannus tai joudutte helvettiin!"


pride

Osanottajia tulvi hiljakseen Senaatintorille Unioninkatua koko leveydeltään. Samoin asemalta päin Yliopistonkatua myöten. Valtava torialue täyttyi auringon syleillessä kaikkia pilvettömältä keskikesän taivaalta.pride

pride

Juhlakulkue lähti etenemään yliopiston päädyn kohdalta Aleksanterinkatua myöten Mannerheimintielle ja sieltä Pohjois-Esplanaadia - Korkeavuorenkatua - kesäiseen Kaivopuistoon.HISTORIAKUVIEN SIVUSTOLLE

* * *

PALUU ETUSIVULLE