Jaskan logo
Orvokki ja Jaakko Harjuvaara
Koulut ja
työura
Sota
lapset
Puheet, kirjat
haastattelut
SUKU
kuvia/sanoja
Taivaan
kotiin
LAPSET Luonto
ilmasto
Järvenpää
historiaa
Harrastukset
reseptit
Puheita Koulut ja
työura
ORVOKIN KARTONKIKISSA

Tämä kissa oli Orvokin ikkunaverhossa hänen askartelemanaan, kun tapasimme ja seurustelimme. Se on seurannut meitä 45 vuotta ja sitten löysin sen taas eräänä päivänä ja tietysti vuodet vilisivät silmissäni kilpaa kyyneleiden kanssa ja laitoin sen taas seinälle.

kissa

1. Kissan keho leikataan tuon kaavan mukaan. Kun tallentaa kuvan, se on suunnilleen A4 kokoinen. HUOM! Kissan takajalkojen ja kehon välistä näkyy osa hännän 'kiekon' ulointa kehää.

2. Häntä on erillinen (tässä kiinnitetty kissan taakse ja nyt skannerissa litteänä. Häntä tehdään leikkaamalla pyöreästä mustasta kartongin palasesta n. 1,5 sentin levyisenä lähtien ympyrän kehältä yhdestä kohdasta ja sitten vain koko ajan leveyden säilyttäen 'spiraalinomaisesti' aina ympyrän keskustaan asti.
Kun sitten ottaa kiinni ympyrän keskustaan päättyneestä osasta kiinni vaakatasossa, niin häntä laskeutuu alla olevan kuvan mukaisesti spiraalina alaspäin.
Jos kissa riippuu esim. lampusta rihman varassa, niin tämä häntä toimii mobilena, jossa alta tuleva ilma pyörittää hitaasti kissaa.

kissa

3.Tässä kuva skannattuna takaapäin. Häntä on vuosien varrella katkeillut ja niitattu pätkistä kasaan. Kun spiraali on leikattuna, niin se on litteänä aivan ympyrän muotoinen.
kissa

  4. Sitten vain esim. nuppineulalla pään/kaulan kohdalta seinälle tms. niin kissa on valmis. Silmät on tehty valkoisista kolmion muotoisista paperinpalasista, joihin on vihreällä kynällä tehty silmät. Ne voi leikata jostain vihreästä paperista.
Kaulanauha on kapeasta lahjanarusta.
Viikset on purettu 3 senttiä sisalnarua ja niittaamalla ja tai takaa nuppineulan avulla kiinnitetty etupuolelle ja pari pisaraa liimaa vielä vahvistaa ne paikoilleen.
Suu on joko valkoisesta paperista punaiseksi värjätty tms. ja liimalla kiinni niinkuin silmätkin.Paluu etusivulle