Seuraavaksi tietysti pakastimen
tyhjennys. Etsin sitä varten sopivan kokoisen pahvilaatikon, johon
sommittelin tavarat hyvin tiukkaan = pitävät toisiaan kylmänä.

Sitten vielä laatikko ilmatiiviisti kiinni.
Ihan kaikki eivät mahtuneet ja niille uusi laatikko lämpimän/kylmän pitävä makuupussi peitoksi.
Tyhjän pakastimen reunalle jesarilla pöytätuuletin puhaltamaan lisää ilmaa ja pakottamaan sitä kylmää ilmaa pois.
Lämpimän Ilman vaikutusta tehostetaan teippaamalla vielä hiustenkuivan kuumimmalla säädöllä puhaltamaan oman osuutensa.
Koska pakastimen seinät eivät kylmennä =
lämpiävät ilman vaikutuksesta ja ulkoa tuleva lämmin alkaa sulattaa
seiniin tiivistyneitä jääkerroksia...
...ja muutaman minuutin kuluttua, kun kädellä varovasti kokeilee, niin
jääpalaset irtoavat ja saa suoraan ottaa siitä seinältä tai putoilevat
pakastimen pohjalle ja sieltä sitten nostellaan palaset pois. Ne eivät
ehdi sulattaa vettä pohjalle ollenkaan.
Helppo nostella tiskialtaaseen sulamaan loppuun.
Tuulettimet pidetään vielä hetken aikaa
paikoillaan, niin että saa kuivattua pyyhkeellä vesipisarat pakastimen
seiniltä ja pohjalta. - Jos seinämät tuntuvat vielä kylmemmiltä kuin
ympäröivä ilma, niin annetaan lämmön kuivata ne loppuun. Muutoin
'hikinen' seinämä jäätyy pakastus kytkettäessä uudelleen.
Sitten kansi kiinni ja täysi pakastusteho puolen tuntia, jolloin se
jäähdyttää sisuksen ja 'ilman' nopeasti ja pahvilaatikko auki teipeistä
ja uudelleen tavarat sisään ja samalla on helppo uusia sisällön
asettelu ym. Aikaa ei kulunut kuin yhteensä n. pari tuntia (?).
Tietysti olisi helpointa sulattaa talvipakkasella ja laittaa
pahvilaatikko ulos pakkaseen, mutta jostain syystä sitä aina siirtää ja
siirtää ja sitten onkin pakko saada tilaa ja uusi järjestys kesän
säilöntäkauden alkaessa. - Onnistuu näinkin :)
* * *
Paluu reseptien sivulle
*
* *
PALUU ETUSIVULLE