Jaskan logo
Orvokki ja Jaakko Harjuvaara
Koulut ja
työura
Sota
lapset
Puheet, kirjat
haastattelut
SUKU
kuvia/sanoja
Taivaan
kotiin
LAPSET Luonto
ilmasto
Järvenpää
historiaa
Harrastukset
reseptit
Puheita Koulut ja
työura
PAKASTIMEN SULATUS
1.7.2019


Ensimmäiseksi sähköjohto irti verkosta.

pakastin

Seuraavaksi tietysti pakastimen tyhjennys. Etsin sitä varten sopivan kokoisen pahvilaatikon, johon sommittelin tavarat hyvin tiukkaan = pitävät toisiaan kylmänä.

pakastin

  Sitten vielä laatikko ilmatiiviisti kiinni.
pakastin

Ihan kaikki eivät  mahtuneet ja niille uusi laatikko lämpimän/kylmän pitävä makuupussi peitoksi.

pakastin

Tyhjän pakastimen reunalle jesarilla pöytätuuletin puhaltamaan lisää ilmaa ja pakottamaan sitä kylmää ilmaa pois.


pakastin

Lämpimän Ilman vaikutusta tehostetaan teippaamalla vielä hiustenkuivan kuumimmalla säädöllä puhaltamaan oman osuutensa.

pakastin

Koska pakastimen seinät eivät kylmennä = lämpiävät ilman vaikutuksesta ja ulkoa tuleva lämmin alkaa sulattaa seiniin tiivistyneitä jääkerroksia...

...ja muutaman minuutin kuluttua, kun kädellä varovasti kokeilee, niin jääpalaset irtoavat ja saa suoraan ottaa siitä seinältä tai putoilevat pakastimen pohjalle ja sieltä sitten nostellaan palaset pois. Ne eivät ehdi sulattaa vettä pohjalle ollenkaan.

pakastin

Helppo nostella tiskialtaaseen sulamaan loppuun.


pakastin
pakastin

Tuulettimet pidetään vielä hetken aikaa paikoillaan, niin että saa kuivattua pyyhkeellä vesipisarat pakastimen seiniltä ja pohjalta. - Jos seinämät tuntuvat vielä kylmemmiltä kuin ympäröivä ilma, niin annetaan lämmön kuivata ne loppuun. Muutoin 'hikinen' seinämä jäätyy pakastus kytkettäessä uudelleen.

Sitten kansi kiinni ja täysi pakastusteho puolen tuntia, jolloin se jäähdyttää sisuksen ja 'ilman' nopeasti ja pahvilaatikko auki teipeistä ja uudelleen tavarat sisään ja samalla on helppo uusia sisällön asettelu ym.  Aikaa ei kulunut kuin yhteensä n. pari tuntia (?). Tietysti olisi  helpointa sulattaa talvipakkasella ja laittaa pahvilaatikko ulos pakkaseen, mutta jostain syystä sitä aina siirtää ja siirtää ja sitten onkin pakko saada tilaa ja uusi järjestys kesän säilöntäkauden alkaessa. - Onnistuu näinkin :)

* * *
Paluu reseptien sivulle

* * *

PALUU ETUSIVULLE


sivulaskuri