Jaskan logo
Orvokki ja Jaakko Harjuvaara
Koulut ja
työura
Sota
lapset
Puheet, kirjat
haastattelut
SUKU
kuvia/sanoja
Taivaan
kotiin
LAPSET Luonto
ilmasto
Järvenpää
historiaa
Harrastukset
reseptit
Puheita Koulut ja
työuraJASKAN RESEPTEJÄ

viimeisin päivitys 19.9.2016 Paistoksiin  -> Orvokin pannuperunat

   Taulukon alapuolella olen kertonut reseptisivustoni synnyn ja periaatteet...

kesäkurpitsakeitto Keittojen reseptejä...
paistos
Paistosten reseptejä, suolaiset, kasvis-, kinkku-, lohi- ym...
raparperi
Raparperista valmistettua mehua, ruokaa ja leivonnaisia...
suklaakakku
Suklaa- ym. kakkujen, -torttujen - jälkiruokien ohjeita...

Keräilen tänne reseptejä, jotka olen jostakin löytänyt tai saanut joltain tuttavalta. Jos tiedän, muistan, mistä resepti on lähtöisin, mainitsen sen. Usein olen myös tuunannut reseptiä eteenpäin omaan tapaani soveltaa sitä.

Mainitsen myös, jos reseptin mukaan tehty on gluteeniton eli keliakiaa sairastava voi syödä turvallisesti sitä.

Kaikessa leipomisessa ja ruuanlaitossa käytän joko hylaa tai laktoositonta tai teen esim. korvapuustit ym. veteen ja niistä tulee aivan yhtä hyviä kuin maitoon leipoen.

Reseptit ovat ainakin toistaiseksi tässä sivulla aakkosjärjestyksessä... Kotona kyllästyin siihen, kun muutaman keittokirjan lisäksi kaapissa oli yksi hyllyllinen täynnä erilaisia lehdistä leikeltyjä ja keräiltyjä reseptileikkeitä, paperiarkkeja niin paljon, etten enää löytänyt niitä mitä hain. Levitin kaikki irtopaperit pitkin keittiönpöytiä ja lattiaa... kun kyllästyin katselemaan niitä siinä, hain yhden vanhan tyhjän mapin ja tein siihen välilehdet kuvan mukaisesti.
Otin yksi kerrallaan jokaisen paperin erikseen, tutkin, tulenko koskaan käyttämään tätä. Jos ohjeessa oli liian paljon aineita ja sellaisia, joita normaalisti ei kotoa löydy, niin heitin ilman muuta kierrätyspaperilaatikkoon ja näin kävin pari tuntia läpi papereita ja viimein kaikki oli sijoitettu joko mapin välilehtien lokeroihin tai  - kierrätykseen ja hyllyllä ei ollut yhtään irtopaperia. Kun leikkaan jonkun uuden reseptin lehdestä, etsin sille heti oman paikan mapista - haaaa, se onnistui sittenkin! ! !:

MITAT OHJEET - lokerossa ovat mm. - muuntotaulukot esim. 1 dl xx ainetta painaa xx gr , tai että 1 kahvikupillinen on xx desilitraa, ja kypsennys ajat tavallisille aineille ja paljonko on asteissa 'matala lämpö', keskilämpö, kohtalainen lämpö, kuuma uuni jne..., ja hopean kiillotus- ja tahranpoisto-ohjeet  ym...ym...

reseptimappi


(Sivut täydentyvät aikaa myöten...)

* * *