SAHAN ASUINRAKENNUS 4
Kartanontie 8


RAKENNUS4
Kuva 595 - 18.4.1968
ISOKOKOINEN KUVA
klikkaa ja kuvan avautuessa klikkaa vielä kerran kuvapintaa suurenee...

Ajotie pihaan oli Keskitalontieltä, mutta koska tontti ulottui Kartanontien reunan asti - vanhaa tukkiplaania - niin virallinen osoite oli Kartanontie 8.
Kuvassa näkyy tontin kulmaus: verkkoaita rajaa tonttia Kartanontiehen ja verkkoaidasta vasemmalle on Keskitalontie.

Sama näkökulma on varhaisessa tukkiplaanin kuvassa:

tukkiplaani
Kuva 426  -  helmikuu 1937

Vasemman puolen sähköpylväät Keskitalontieta ja tukkiplaaniin oikea reuna rajoittuu Kartanontiehen.

Google Street
kuva

kuva
Fonectan
kartta


Kartanontie
Kuva 645  -   kesäkuu 1975

Rakennuksessa oli alunperin ollut tuo pystyosa - kaksi riviä ikkunoita ja alakerrassa liikeen kuorma-auton talli. Siihen viereen rakennettiin sitten toinen autotalli ja sen päälle vielä yksiasuinkerros, jonka huoneet yhdistettiin alakerran muihin huoneisiin.
Tämä oli työntekijöiden asuntona. Pekka Harjuvaaran perhe oli asunut Untolassa - Pekan syntymäkodissa naimisiin mentyään 1939 aina vuoteen 1957 asti.
Isovanhemmat Tyyne ja Vilma Harjuvaara asuivat järvenrannassa  -  nykyisin Harjuvaarankuja 6. Vilma kuoli syyskuussa 1957 ja Tyyne marraskuussa 1957. Rannassa oleva talo olisi jäänyt tyhjilleen... ja vanhempani päättivät, että muutetaan Untolasta sinne rantaan.
Heikki muutti kesäkuussa 1963  Helsinkiin ja Liisa syyskuussa 1963 ja minä joulukuussa 1965. Koska tänne rantaan oli pitkä tie aurattavana Vanhankyläntieltä ja tuohon aikaan saattoi olla runsaslumisia talvia, niin johtaja pelkäsi, että jos aura ei tule aamulla ennen klo 7, niin hän ei ehdi liikkeeseen sen avautumisen aikaan.
Niinpä hän rupesi miettimään uutta järjestelyä ja tässä Kartanontien alakerrassa tehtiin remontti ja alakerrasta tuli heidän asuntonsa. Aili ja Pekka muuttivat lokakuussa 1967 Kartanontielle.

gstreet
Kartanontie 8
google-street* * *

Paluu Sahan sivustolle

Historiakuvien koontisivulle

PALUU ETUSIVULLE


sivulaskuri