pirmv 30 v
pirmv 30 v


pirmv 30 v


PRIMA VISTAN OMILLA SIVUILLA

https://www.primavista.fi/

On paljon kuoroon ja esiintymisiin ym. liittyviä asioita / linkkejä...

Siellä on myös potpurri "Meidän Heikki" - jonka kuoro oli tehnyt rakastetulle johtajalleen
https://www.primavista.fi/maistiaisia/


Kuoro lähetti kutsut juhlakonserttiin jo kesällä ja heillä oli tarkoitus pitää konsertin jälkeen jatkot, jossa he toivoivat minun puhuvan Heikille ja kuorolle, koska olin työvuosinani seurannut kuoron syntymää ja kasvua, kehittymistä ja vuosikymmenien uraa...

Lupauduin mielelläni  tervehtimään kuoroa siellä jatkoilla. No sitten tuli tämä covid-19 eli korona ja kaikki suunnitelmat muuttuivat, mutta onneksi konsertti pidettiin - katsojien turvavälein - Järvenpää-talon Sibelius-salissa.
Otin kuvia ja lupasin, että kerään nettisivulleni muutamia muistoja ja kiitoksia molemmille, joiden vaiheet ovat tiiviisti kietoutuneet yhteen - ainutkertaisella tavalla.

Kerran Prima Vistan konsertissa koin elämyksen: laulamassa ei ollutkaan enää monista jäsenistä koostuva kuoro, vaan yksi KOKONAISUUS, joka lauloi johtajansa pienintäkin vivahdetta, tulkintaa toteuttaen - kuorolla oli kuin yksi sielu.

Tällaista kokemusta en ollut aikaisemmin kohdannut.

Näissä merkeissä olen tehnyt tämän sivun...


MUSIIKKISEURAKUNTA

Järvenpään seurakuntaa voisi hyvin kutsua 'musiikkiseurakunnaksi'. Muistan nuoruusvuosilta, miten KIRKKOKUORO lauloi Vanhassa kirkossa toisen kerroksen - koulun puoleisen päädyn lehteriltä Ilmari Kokkosen johdolla 1950-luvulla... tai UUDEN KIRKON VIHKIÄISISSÄ adventtina 1968 - kuorolaisista on muutamia vieläkin keskuudessamme:
kirkkokuoro
https://www.jaakkoharjuvaara.fi/jarvenpaan_kirkko.shtml#KIRKKOKUORO

ja kirkkokuoro vietti 70v - juhlaansa 13.10.2019
kirkkokouoro
http://www.jaakkoharjuvaara.net/SRKUVA/2019_10_13_kkokuoro30v_ohjelma.pdf

Kun tulin 1974 kappalaiseksi Järvenpään seurakuntaan... tulokahveillani helluntain jumalanpalveluksen jälkeen musiikista huolehti raikas nuorten LAULUYHTYE DENARI, joka esiintyi monta vuotta, levyttikin Jarmo Kukkosen johdolla. Nuoret laulajat opiskelivat samalla, valmistuivat ja siirtyivät eteenpäin työelämään, oli luonnollista, että yhtye ei voinut enää jatkaa.

Diakonissa Rauha Pulkkinen aloitti VANHUSTEN LAULURYHMÄN, josta sitten kehittyi HARMONIAKUORO, Mikko Haapaniemen tällä hetkellä johtaessa sitä.

LAPSIKUORO syntyi ja Heikki johti sitä aikanaan...

Nuoret opettajat halusivat alkaa kuorotoimintaa ja niin Erkki Rajamäen johdolla käynnistyi CANZONETTA NOVA, oratoriot, passiot ym...

Varmaan olen unohtanut jo tästä välistä jotakin - anteeksi vanhan ihmisen muisti...

Yhden olennaisen piirteen haluan musiikkiseurakunnastamme sanoa ja se liittyy kaikkeen seurakunnan musiikkiin - MONIPUOLINEN VERKOSTOITUMINEN JA YHTEISTYÖ KOKO JÄRVENPÄÄN MUSIIKKIELÄMÄN KANSSA.

- - - - -

Palaan nyt juhlivaan PRIMA VISTAAN:

Yksi esimerkki... olisi montakin: rippikoulussani oli kerran eräs poika, joka kävi kyllä ihan tavalliseen tapaan rippikoulun läpi yhdessä toisten kanssa, jotenkin kuitenkin kuin vähän uneliaana ja passiivisena konfirmaatio ja kaikki...
Sitten näin jonkun ajan kuluttua, että KAVERI oli Prima Vistassa laulamassa... innostuneena ja aktiivisena, niin että hieraisin silmiäni, onko tämä todella se yksi unelias kaveri? Kyllä - hän oli löytänyt oman paikkansa ja näkyy olevan vieläkin riveissä!
Tässä vain yhden nuoren elämänvaihe... voisin kertoa monta lisää ja Heikki vaikka kuinka monta.

Yhtenä asiana haluan mainita Heikin ja monen primavistalaisen yhteys JÄRVENPÄÄN TEATTERIN kanssa - unohtamatta Raamatun käännöksen juhlavuoden produktiota PELKO POIS.

pelkopois
http://www.jaakkoharjuvaara.net/SRK/1993_04_18_pelkopois.pdf


Kun seurakuntalaisten työryhmä aloitti TUOMAS-MESSUT, niiden olennainen osa oli Tuomas-laulut, musiikki.

Heikki kokosi viiden tytön lauluryhmän ja siitä kehittyi sitten PRIMA VISTA ... joka monta vuotta  yhdessä Heikin  kanssa vaihtelevin kokoonpanoin vastasi Tuomas-messun musiikista ja Heikillä oli aina osaavia ja taitavia muusikkoystäviä soittamassa.  Kirkon äänentoisto tuotti siinä vaiheessa ongelmia tämänkaltaisten soittimien kanssa. - Onneksi tilanne on nyt korjaantunut.
https://www.jaakkoharjuvaara.fi/jarvenpaan_kirkko.shtml#TUOMASALKU


HAUTAJAISIIN ym. omaiset toivoivat solistien tai pienen lauluryhmän musiikkia. Monesti PRIMA VISTAN joukoista löytyi osaavia nuoria päiväsaikaankin ja lauloivat koskettavasti - joskus omaiset hiukan ihmettelivät nuorten KERROSPUKEUTUMISTA, mutta se toi tuoreen elämän tuulahduksen keskelle surua! :)


Täytyy ehdottomasti mainita Tim Ricen sanoittama ja Andrew Lloyd Webberin säveltämä rockoopperaa
JESUS CHRIST SUPERSTAR, jota Prima Vista esitti eri vuosina ja eri paikoissa aina uudestaan ja uudestaan.

Jeesuksen osaa esitti varmaan useimmiten vai aina (?) Make Häkkinen. Kerran hänen kanssaan juttelin tästä toistuvasta roolista ja siihen valmistautumisesta. Make kertoi siitä ja totesin lopuksi, että se on nyt osa hänen taitelijan uraansa, niin 'ettei hän koskaan pääse irti Jeesuksesta' :)

SuperstarSuperstar Jesus Christ
Superstar
22.10.2012Kun oli TV:n KUOROKISA, niin jännitimme ja äänestimme kaikki tietysti Prima Vistaa. Finaalissa oli kolmen asiantuntijatuomarin yksimielinen lausunto: PRIMA VISTA ON PARAS! Mutta koska oli yleisöäänestys, niin jotenkin sen pohjoisen kuoron kannattajajoukot olivat  tehneet niin laajan maakunnallisen vaalityön, että heidän äänimääränsä ylsi 1.sijaan. - Siinä ei ollut kuitenkaan kysymys kuorojen osaamisesta, vaan maakunnallisesta VAALITYÖSTÄ.
Yksi kuva potpurrista liittyy tähän - tuo taustakuva on kuorokilpailun kuvista:
prima vista


Olen jo puhunut liian pitkään, jos tämä olisi puheena. Haluan kertoa kuitenkin SYVIMMÄN kokemukseni.
Oli Järvenpään kirkon 50v JUHLAPÄIVÄ - 2.12.2018. Aamupäivällä oli juhlamessu, jossa piispa Eero Huovinen saarnasi jne.

Juhlapäivään oli kutsuttu Eestistä ystäväseurakuntavieraat. Lounaan jälkeen he tulivat meille kahville, koska olivat tuttuja n. 20 vuoden ajalta, ja heillä oli 'tyhjää aikaa' ennen klo 18 PRIMA VISTAN JUHLAKONSERTTIA.
Aina  vieraiden kanssa käy niin, että aikataulunsa tahtoo venyä ja tulimme viime minuuteilla juhlakonserttiin kirkkoon.

Kaikki paikat olivat viimeiseen asti täynnä. Haapaniemen Mikko neuvoi, että etupenkissä on tilaa, koska esiintyjät eivät tarvitse sitä ja niin istuimme sitten etupenkissä aivaan suoraan kuoron ja soittajien edessä.
Muistaakseni oli osia Misa Criollasta... PRIMA VISTA lauloi taas yhtenä sieluna orkesterin kanssa.... henkeäni pidätellen tuo musiikki vei mukanaan niin täysin, että kun se päättyi - täytyi palata arkeen. Kävin sanomassa SOLISTEILLE Tommi Kolehmaiselle ja Mikko Moilaselle ja Heikille:
"TÄMÄ OLI ENNAKKOKÄYNTI TAIVAASSA"

prm
https://www.jaakkoharjuvaara.fi/20181202kko50v.shtml#PRIMAVISTA


Meidän vanhojen ihmisten on vaikea lopettaa. Nyt kuitenkin päätän tähän ja totean, että Järvenpään seurakunta hemmottelee meidät monipuolisella, lukuisten kuorojen, osaavien työntekijöiden ja heidän yhteyksiensä kautta järjestyneillä konserteilla - musiikilla - KIITOS !

* * *

JÄRVENPÄÄ-talolla 30v konsertissa Heikki kertoi, että Prima Vistan johtaja vaihtuu... Heikki eläköityy - vaikka muistan hänet hyvin koululaisena - kirkon oppaana kesällä 1974 - kun hän vei 6-vuotiaan poikamme kiipeilemään kirkon katolle.

Jokainen johtaja ja kuoro on yhtenäinen kokonaisuus - meillä työntekijöillä on aikamme - mutta PRIMA VISTA on niin yhteen hioutunut ja vuosien mittaan jatkuvasti uudistunut kuoro, että sillä on edessä HIENO TULEVAISUUS uuden taitavan johtajansa kanssa - SIUNAUSTA JA LAULAMISEN ILOA  tuleville vuosikymmenille!

ELÄKÖÖN PRIMA VISTA - ja aplodit !

Jaakko Harjuvaara

prima vista
ISOKOKOINEN KUVA... klik  ja sitten vielä kerran klik !


* * *Paluu etusivulle


sivulaskuri